Världens bästa serie..

Är för mig utan tvekan, Beverly Hills 90210. Den är en stor del av min uppväxt och är liksom nittiotalet för mig. Jag lever mig in i karaktärerna, jag gråter och jag skrattar, Beverly Hills är en stor del av mitt hjärta. Det kommer inte att finnas någon serie som betyder så mycket som den. Vet inte hur många VHS band jag har spelat in på och vilken lycka det blev när boxarna började släppas! =)
De första 4 säsongerna är de allra bästa, ty då Brendas karaktär försvinner, försvinner också en stor del av det som är Beverly Hills. Allt vad tiden gick och säsongerna avlöste varandra så försvann många av karaktärerna, till slut var det bara Donna, Kelly och Steve kvar. Dylan hoppade in då och då.
Det enda negativa som jag kan se med serien och som märks så tydligt tyvärr är att de hade 30 åriga skådespelare till att spela 17 åringar när de startade serien.


Jul 09

Då var jul 2009 slut och verkligheten och vardagen knackar på dörren igen. Men helt otroligt mysigt har vi haft hemma hos mamma. =) En av de bättre julaftnar..=) Synd bara att tiden går så fort och att vi inte kunde stanna så många dagar men vi var tvugna att åka hem för och jobba samt skicka in uppsats.
På julaftons morgon tog vi det lungt och skönt, åt frukost tillsammans. Efter det åkte vi till pappas grav och tände ljus och sen åkte vi och handlade. Mamma började laga julmaten och jag sprang runt och gjorde fint med ljus och dukning..Sen mammas goda julmat och Kalle Anka..sen va det äntligen dax för julklapparna!
Här är det jag fick..

Mamma:
2000 kr till att handla för till hemmet
500 kr till massage
en hallmatta
påslakanset
Duschtvål, bodylotion och handtvål
Skinnhandskar
Per Mobergs kokbok
Presentpåse med diverse saker så som ansiktsrengörning, doftljus, almancka
3 böcker
Stekpanna med lock
Fint nattlinne
Sängöverkast

Marko:
Nikon digitalkamera
Presentpåse med smink så som mascara, eyeliner, 4 olika ögonskuggor, 2 body lotion
Skrubbvantar samt skrubbboll
Tigi Blah Blah (värmeskydd)
Ansiktsskrubb
Chanel läppglans
Parfym- Escada Sunset Heat
YSL ansiktsrengörning
Sminkväska L&V
Halsduk
Beverly Hills säsong 4
Träningsdvd

Markos bror:
Parfym- Ralph Lauren Hot
Bok- Henrik Fexeús, När du gör som jag vill

Mormor:
200 kr

Farmor:
Alladin chokladask samt 500 kr

Tror det ska vara allt, säkert något jag glömt..=) Men jag blev JÄTTE glad för alla julklappar! Tack! En aningens bortskämd, men det är rätt gött det..=)

Hoppas att ni alla hade en underbar julledighet.. Snart vankas det nyårsledighet, ska bli superhärligt! =)

Stor kram

Dan före dopparedan..

Ville bara önska er en riktigt God Jul. Hoppas att ni alla får det fint och mysigt, och är med dom ni tycker om. =) Skriver en rad nu vid lunchtid, ska om någon timme bege mig hemmåt, alltså neråt Småland. Hoppas, hoppas vi kommer helskinnade fram bara, inatt har det vräkt ner ännu mera snö..så vägarna är väl inte de bästa. riksväg 55 mot Katrineholm var det en dödsolycka häromdagen, och det är den vägen vi ska köra..=/ Men men..det ska gå bra, kör ju lungt och försiktigt, får liksom ta den tid det tar! Bara man kommer fram..det värsta är ju att alla andra bilister ska fram till varje pris, vinner man en minut är det bra, fattar inte det..

Så en riktigt God Jul alla!

Stor kram från mig!



Ge en gåva..

Jag har precis skänkt 50 kr genom mobilen till Stockholms stadsmission, gör det du också. Enklare kan det knappast bli. =) Jag gör alltid nånting vid varje jul, oftast så skänker jag pengar till hemlösa eller andra socialt utsatta människor. För varje månad annars om året skänker jag 50 kr till Djurens Rätt (det har jag väl gjort i 100 år snart) samt 75 kr till WSPA, en världsomfattande organisation som kämpar för djurens rättigheter. Jag tycker det är viktigt att kunna hjälpa till och bidra med det man kan. Man kan inte göra allt, man kan inte hjälpa alla men en liten slant och ett värmande ord räcker långt. Man tänder alltid ett litet hopp hos någon eller ett litet leende hos någon annan.

För 2 år sedan gjorde jag mina fältstudier på härberget här i stan och jobbade sedan som frivillig arbetare, alltså jag fick ingen lön för det jag gjorde. För min lön var att kunna ge dessa utstötta, missbrukande och hemlösa människor tak över huvudet för en natt, en varm dusch och lite mat. Eller att kunna ge en kram och ett tröstande ord.

Min drivkraft här i livet är att hjälpa människor, det är verkligen något jag alltid velat göra, att vara medmänsklig, det krävs så lite men kan betyda så otroligt mycket.

Arbetshandledare..




Det är som Arbetshandledare jag ska jobba som. Jag kommer att 7-8 stycken brukare under mina vingar. 7 januari börjar jag och den 11 januari börjar allvaret för då börjar jag jobba själv. =)


Glad!

Jag är så himla, himla glad så jag tror jag spricker. Jag har fått jobb. Tack, tack, tack..både till mig själv och till er på intervjun. För jag tycker jag rockade igår på intervjun..jag kände att jag inte kunde gjort något annorlunda eller sagt nåt utöver det jag sa, så jag tänkte att det ligger i deras händer nu. Fick ett sms imorse av chefen, (känner ju honom sen innan) man kanske inte skickar sms till någon som precis blivit anställd annars! Och så ringde jag upp och han sa "Grattis, du har fått jobbet, egentligen inget svårt beslut från vår sida" åhhh, såå tack! =) Det var jag coh 7 till som blev kallade till intervju av 61 ansökningar totalt..ganska så bra jobbat av mig va?! =)

Jag har ju ingen fast anställning utan det är ett mammavik jag ska gå på, först och främst fram till sommaren..sen trodde dom att det skulle bli förlängt. Men det här är så himla roligt+ att jag får gå upp med min uppsats också. Efter att allt är klart då banne mig ska jag fira, det kan jag lova. Som jag har kämpat, men jag rodde det i hamn. Det är jag värd.

Kramkram

Hej Hej!

Måndag, igen. Tiden går sjukt fort..eller hur? Här sitter jag med min uppsats, har haft pluggdag idag och suttit och betat av ännu några punkter, 5 punkter återstår. =) Har delat upp det dag för dag, så det inte ska kännas som värsta klumpen med grejer som ska göras. Enklast att dela upp det och sedan beta av punkt för punkt. Har väl lite som mål att vara i stort sett klar innan julafton. Och sen ska den få vila ett tag, ev skicka den till Malin och sen ta det sista jag känner att jag behöver/vill ändra i mellandagarna, deadline är ju dagen innan nyårsafton. Så det känns ganska bra för mig..

Massagen jag var på i lördags var helt underbar, först en helkroppsmassage som innefattade rygg, axlar och nacke. Ben, vader och fötter fram och baksida samt armar och händer. Efter det gjorde jag en ansiktsrengörning och så fick jag ansiktsmassage. =) Mycket uppskattat och väldigt skönt. Ska tillbaka den 9 januari för rygg och nacke, dessvärre är jag stel som en fiolsträng och har en kass rygg, så jag ska börja gå vart tredje vecka hos massör för och reda ut alla spänningar, knutor och all värk framför allt, ibland är det inte nådigt..usch vad jag kan ha ont! Men, hoppas på att det ska hjälpa då.

Önska mig lycka till på arbetsintervjun imorgon, håll tummarna för mig nu! =)

Hoppas ni får en fin kväll och haft en bra start på den nya veckan!

KRAM

Hej fredag!

Hej på er! Allt väl? Här är det bråda dagar, med typ allt känns det som. Träffade min handledare i tisdags och jag ska äntligen få gå upp med min uppsats, ska bli helt fantastiskt! =) Är så himla glad över detta MEN det innebär sjukt mycket arbete, har en del jag ska rätta till och fixa med..Deadline är satt till mellandagarna, så dagen innan nyårsafton ska jag skicka in uppsatsen är det tänkt. I mitten av januari är det examination, exakt datum vet jag inte. Så jag vet vad jag har och göra mina lediga dagar samt kvällar/förmiddagar jag inte jobbar...MEN det är ju värt det i slutändan. =) En annan rolig sak som gjorde mig väldigt överraskad igår eftermiddag var att de ringde om ett jobb, så på tisdag ska jag på arbetsintervju, det känns dock ganska tryggt för han som är chef har jag faktiskt jobbat ihop med, så vi känner varandra ganska väl. Fast jag ska förbereda mig en hel del ändå..=)

Och igår så vart jag till jobbet för och hämta min julklapp, tack! Blev jätte glad, och vilken uppskattning! Tjohoo..=)

Och Tack Malin och Ulrica för allt pepp och stöd. Ni är bäst! =)

In i böckernas värld igen!

Må så gott alla! Puss och kram

Julbord..

Just det ja, glömde och berätta. Vart ju på julbord i lördags, hur kunde jag glömma?! =) Jag åt nämligen så jag mådde jätte illa..haha, det var banne mig synd om mig! Jag är inte så stor i maten och äter hellre ofta men lite varje gång..så jag antar att det blev för mycket för min stackars mage! Först julmat och med vad allt det innebär..och sen ett gottebord utan dess like, inte undra på att man höll på och smälla av! =) Haha..men gott var det, och efter lite vila var magen åter i sitt gamla esse..



Jag kan verkligen rekommendera julbordet där ute, underbar miljö och underbar mat. Allting i stort sett är hemmagjort så det är värt ett besök. Om inte annat för det vackra slottet, och som jag alltid säger..Sundbyholm är Eskilstunas pärla. =) 595 kr går julbordet på, helt klart värt det, tycker jag.

Hej v.50!

Hej på er! redan vecka 50, åh shit vad tiden går fort! Sitter och julpysslar och lyssnar på julmusik, så skönt och koppla av lite, ta saker och ting med ro. Igår julbakade jag lite grann, gjorde Rocky road och mandel/aprikos biscotti. Mamma älskar biscotti och skorpor till kaffet så de är till henne..=) Första gången jag gjorde det och det var faktiskt inte så svårt..trodde det skulle vara bök med att de skulle rostas och så men icke. =) Imorgon ska jag sätta mig och beställa hem resterande julklappar, sen är allt klart..så gott som. Imorgon ska jag även träffa min handledare, wish me luck! Resten av veckan är det jobb..
På fredag ska vi ut och äta på kinarestaurang med sambos familj. På lördag ska jag på spa, helt underbart ska det bli, få unna sig det! =) Efter det blir det mera julbak..lussebullar och mjuk pepparkaka. Och sen är det banne mig inte länge kvar till julen..och jag har fullt upp med jobb veckan innan jul, soo busy days right now..=)

Hoppas att ni alla har det gott, va rädda om varandra. Kramar





Jag är en idiot som älskar dig..

Hej! Allt väl med er? Själv är det så där, har fått typ ett JÄTTE stort munsår i ena mungipan så det strålar typ ner i munnen sen har jag fått nån sorts blåsa under tungan, (osäker på om det är förkylningsblåsa eller ej) men så satans ont gör det, kan knappt äta ordentligt..sen ska jag snart ha mens och det känns i kroppen, öm och lite låg. Men ja, annars är det ok. Har ordnat lite med uppsatsen, gjort det jag ska göra på den, tänkte skriva ut den på måndag..
Har tittat på lite Bevvan avsnitt idag, har bara 2 ynka avsnitt kvar av säsong 3, hoppas att jag får säsong 4 i julklapp, har önskat mig den så! =) Älskar den serien, den bästa genom tiderna, finns liksom inget annat för mig. Har alltid följt den serien sen man va stor nog för och kolla tills serien lades ner..va det 2000? Och jag ska ha alla boxar, no doubt about that!

Puss och kram vänner..

Drömmar...

Guud, vilka drömmar jag haft inatt..vad jag drömt kan jag dock inte avslöja, men mysigt, trevligt och härligt va det! =) Haha, har värsta myskänslan i kroppen efter de här drömmarna, och då är det bara drömmar, undra hur det skulle kännas i verkligheten..=)

Well, ofrivilligt ledig idag som jag brukar säga..ska snart göra mig iordning för och gå ner på stan och handla julklappar och spana in lite grann..bra när man kan gå själv i lugn och ro.

Hoppas ni får en toppen dag! Kramar

RSS 2.0