Mina tjusiga tekakor! =)
Tekakor
Ingredienser
5 dl havregryn
1 liter mjölk
300 gr margarin smältes
1½ dl strösocker
2 tsk salt
17 dl vetemjöl
3 pkt jäst
Gör så här:Blanda mjölk och havregryn och koka upp (eller låt blandningen stå över natten, då utan uppkok som istället görs innan bakningen ska ske). Smält margarinet och häll det över mjölken och havregrynen, allt ska vara fingervarmt. Blanda ner övriga ingredienser, baka ut och forma runda kakor, cirka 1 cm tjocka som ska naggas. Låt jäsa till dubbel storlek och grädda dem i 225 grader i cirka 5-10 minuter. Pensla med vatten direkt efter gräddningen.
Ingredienser
5 dl havregryn
1 liter mjölk
300 gr margarin smältes
1½ dl strösocker
2 tsk salt
17 dl vetemjöl
3 pkt jäst
Gör så här:Blanda mjölk och havregryn och koka upp (eller låt blandningen stå över natten, då utan uppkok som istället görs innan bakningen ska ske). Smält margarinet och häll det över mjölken och havregrynen, allt ska vara fingervarmt. Blanda ner övriga ingredienser, baka ut och forma runda kakor, cirka 1 cm tjocka som ska naggas. Låt jäsa till dubbel storlek och grädda dem i 225 grader i cirka 5-10 minuter. Pensla med vatten direkt efter gräddningen.
Kommentarer
Trackback